Om oss

Flygfoto

Med professionella drönare erbjuder vi flygfotografering & flygfilmning på upp till 120 meters höjd. Vi använder oss utav den senaste tekniken för drönare med video vilket gör att vi kan leverera skakfria filmer i bästa kvalitet med högsta upplösningen. Flygbilder får alltid folk att fastna vid bilden för att se detaljer, att få se sitt hus eller mark från luften ger en helt ny unik dimension. 
Från 1 meter upp till 120 meter ovanför marken, får vi till just de unika bilderna eller filmen som ni efterfrågar. Med ett oöverträffat perspektiv över t.ex. fastigheter, kryssningsfartyg, landskap, företag, events och stora anläggningar.

Våra flygfoton och flygfilm används bland annat till:

 • Företagsevent reklam
 • Inspektioner av t.ex. byggen och fastigheter
 • Flygfilmning
 • Hav och skärgård
 • Skog, gårdar och jordbruk
 • Idrottsevenemang
 • Lanseringar
 • Turistmaterial
 • Mäklartjänster
 • Mässor
 • Privatevent

Så här går det till

Efter uppdragsbeskrivning skickas en offert till er. När denna offert är godkänd hittar vi ett datum där vädret är på vår sida. Efter det så filmar eller fotar vi ert uppdrag. Efter att vi har sparat ner allt material från flygningen skickas skisser till er som kund för godkännande. Det ingår vanligtvis två korrekturvändor på materialet.
Vid fotograferingstillfället kan ni som kund välja att vara med vilket ibland kan underlätta då ni kan själva direkt kan se och godkänna materialet. Men obs att detta inte är ett måste. Efter fotograferingen så kommer bildmaterialet till er inom 24 timmar för godkännande.

Slutleverans:

Efter fotograferingen så kommer bildmaterialet till er inom 24 timmar för godkännande. Vi har då redigerat, justerat och färgställt bilderna, och gjort dom klara för leverans. Är slutmaterialet en film så klipper vi materialet, lägger till musik som är fritt att använda samt lägger in er logotyp om så önskas. Vi rekommenderar alltid att ni väljer film på ca 1 minut när vi ändå är i luften. Det ger er en unik möjlighet att visa ert objekt rörligt på tex hemsidor eller sociala medier. Bilder och film skickas via sprend fildelningsprogram.
Faktura skickas som ska vara betald inom 14 dagar.

Säkerhet:

När vi flyger är säkerheten alltid av största vikt. Därför försöker vi alltid flyga när vädret är som bäst. Vi flyger inte i regn, åska eller i vindstyrkor över 12m/sec. Vi flyger aldrig över platser där människor befinner sig utan att ha kontrollerat detta innan. Vi har däremot inga problem att flyga inomhus, över snö eller vatten. Drönaren måste alltid vara inom synhåll för att inte sätta egendom eller människor i fara. Vi flyger inte nära flygplatser, inom så kallade Kontrollzoner.
Unika Flygfoton  är certifierade av Transportstyrelsen samt Försäkrade av Länsförsäkringar & Inter-Hannover.
Unikaflygfoton är certifierade av transportstyrelsen och har tillstånd för obemannade luftfartyg kategori 1A. För 1A gäller: Luftfartygets maximala startvikt ska vara mindre eller lika med 1,5 kg. Luftfartyget utvecklar en maximal kinetisk energi på högst 150 J. Luftfartyget flygs enbart inom synhåll för piloten.

Materialspridning

Enligt lagen och förordningen om skydd för geografisk information krävs spridningstillstånd för att publicera eller på annat sätt sprida sammanställningar av geografisk information. Om en uppdragsgivare ger Unika Flygfoton i uppgift att fotografera eller filma ett visst område och fotografen i sin tur lämnar över allt material till uppdragsgivaren åligger det uppdragsgivaren att söka spridningstillstånd om denna avser att sprida dessa bilder. Läs mer på Lantmäteriets hemsida och ansök.

Försäkring

Unika flygfoton är försäkrade av Inter-Hannover, i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 785/2004 av den 21 april 2004 om försäkring för lufttrafikföretag och luftfartygsoperatörer.

Unika Upplevelser Nordic AB

Dalgången 11
37437 Karlshamn

Mail: info (a) unikaflygfoton.se

Orgnr: 556872-5807 | Innehar F skatt

DRÖNAREN GÖR DET SVÅRA JOBBET ENKELT!